Peter Harkink

leerkracht | adviseur | auteur


Over mij

Ik geloof dat leerkrachten het mooiste vak van de wereld hebben!
Het onderwijs is een fantastische werkplek. Inmiddels heb ik drie verschillende banen binnen het onderwijs. En verschillend, dat zijn ze!
Check mijn LinkedIn om mijn exacte werkervaring en opleidingen te zien.
Op dit moment ben ik werkzaam als leerkracht, onderwijskundig adviseur en lesauteur.

Leerkracht in het PO

Meneer Peter. Zo noemen de kinderen mij op de basisschool in Enschede waar ik sinds september 2006 werk. Eerst fulltime in groep 3, en via groep 4 en 7 nu 2 dagen per week in groep 8. Daarnaast heb ik nog een aantal andere rollen binnen de school. Zo ben ik ook de ICT-coördinator en denk ik mee over onderwijsvernieuwingen.

Onderwijsadviseur bij IJsselgroep

Sinds november 2014 werk ik als onderwijsadviseur bij IJsselgroep. Als collega van het team 21st Century Skills houd ik mij vooral bezig met onderwijs in de 21ste eeuw, ICT in de klas, Opbrengstgericht Werken (inclusief Cito analyseren en doelen stellen, groepsplannen, etc.), Thinking 4 Learning en nog veel meer. Een erg veelzijdige baan, waarin onderwijsvernieuwing en de rol van de leerkracht centraal staan.

Lesauteur bij Malmberg rekenen

Vanaf schooljaar 2016/2017 ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste rekenmethodes van Malmberg: De Wereld in Getallen 5 en PlusPunt 4. Ik houd mij bezig met het schrijven van lessen en met van alles wat daar bij komt kijken.