Over mij

foto van PeterIk geloof dat leerkrachten het mooiste vak van de wereld hebben!
Het onderwijs is een fantastische werkplek. Tot voor kort had ik drie banen binnen het onderwijs. Ik was werkzaam als leerkracht, onderwijsadviseur en lesauteur. Die combinatie was niet lang vol te houden, waardoor ik na 12 jaar ben gestopt met lesgeven. Mis ik het? Ja, iedere dag! Gelukkig geeft mijn baan als onderwijskundig adviseur mij de mogelijkheid om regelmatig in klassen te komen observeren, coachen, meedoen en soms zelfs een gastles te geven.
Check mijn LinkedIn om mijn exacte werkervaring en opleidingen te zien.
Op dit moment ben ik werkzaam als onderwijskundig adviseur en lesauteur.

Onderwijsadviseur bij IJsselgroep

Sinds november 2014 werk ik als onderwijsadviseur bij IJsselgroep. Als collega van het team Kracht in de klas en 21st Century Skills houd ik mij vooral bezig met onderwijs in de 21ste eeuw, Thinking 4 Learning, Opbrengstgericht Werken (inclusief Cito analyseren en doelen stellen, groepsplannen (of liever niet?), etc.), rekenen en instructiekwaliteit. Een erg veelzijdige baan, waarin onderwijsvernieuwing en de rol van de leerkracht centraal staan. Lees hier meer over mijn werkgebieden bij IJsselgroep.

Lesauteur bij Malmberg

Vanaf schooljaar 2016/2017 ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste rekenmethodes van Malmberg: De Wereld in Getallen 5 en PlusPunt 4. Ik houd mij bezig met het schrijven van lessen en met van alles wat daar bij komt kijken.

Iets met voeten en klei

Meneer Peter. Zo noemden de kinderen mij op de basisschool in Enschede waar ik 12 jaar heb gewerkt. Ik heb voornamelijk lesgegeven aan de groepen 3, 4, 7 en 8. Daarnaast had ik nog een aantal andere rollen binnen de school. Zo was ik de ICT-coördinator, rekencoördinator en dacht ik mee met een aantal onderwijsvernieuwingen.
Deze ervaringen zijn goud waard voor mijn werk als onderwijskundig adviseur. Veel scholen vinden het erg fijn dat hun adviseur uit de praktijk komt en dat een goede theorie leuk klinkt, maar nog niet altijd zo makkelijk uit te voeren is.

Wat anderen zeggen

De complimenten aan Peter. Wat ’n enthousiasme! Inspirerend en prettig om naar te luisteren.

Peter is een vlotte, bevlogen adviseur die met humor en kennis van zaken mensen weet te raken.

Peter is een man uit de praktijk, vertelt een verhaal en weet het team in beweging te krijgen.


Tot slot. Het is goed om te weten dat ik geen eigen bedrijf heb. Werkzaamheden voor scholen voer ik altijd via IJsselgroep uit.